10 nejkrásnějších svatebních momentů

16:22



Slunce nás příjemně hřálo do zad, naproti nám stál mladý muž s milým úsměvem ve tváři, v rukou držel knihu jménem Bible a vyprávěl nám podobenství o vzájemné toleranci, lásce a souznění muže a ženy ve společném životě. Tom ještě více zmáčkl mou ruku, aby se ujistil, že ty nahromaděné emoce, štěstí a lásku, cítíme oba stejně. Vzpomínám si na tu chvíli jako by to bylo včera.
Ale není.. Je to přesně 5 měsíců. A já tady teď stojím nad papírovou krabicí a balím do ní své svatební šaty. 
Je na čase se rozloučit. Píši adresu, převáži mašlí a s trochou nostalgie mířím na poštu. Věřím, že budou v dobrých rukách. Nevěsta Martina byla příjemná, milá a zamilovala se do nich na první pohled, stejně jako tenkrát já.

Často.. velmi často.. se mi v myšlenkách vrací ty nejkrásnější a nezapomenutelné momenty z našeho svatebního dne.
Které?
.............................

Budík zazvonil velmi časně, vyskočila jsem z postele a od samého rána jsem byla v jednom kole. Nafukovala jsem balónky, rozendavala světýlka, zdobila stoly, svatební bránu, tvořila květinovou výzdobu a na sebe samotnou mi nějak nezbýval čas. Když už byly všechny družičky učesané a namalované, začala mě kadeřnice nahánět po louce, jestli už bych se teda jako nechtěla jít také připravovat. Česat, malovat, oblékat do šatů. ,,Už  máš jen hodinu a půl do obřadu, pojď, nestihneme to!" křičela na mě. V mžiku jsem vběhla do sprchy, česání a líčení bylo skutečně bleskové a já se šla konečně soukat do šatů. 15 minut do obřadu a zip u šatů s námi náhle přestal spolupracovat. Zasekl se. Nikomu se nepodařilo ho znovu rozpohybovat a šaty zapnout. Usmívala jsem se, v hlavě jsem si opakovala svatební slib a pozorovala mamku se svědkyní, jak běhají celé nervózní kolem mě a vymýšlejí ty nejhorší scénáře. V tom vešla do pokoje má sestra a říká: ,, prosimvás uhněte, dyť to musí jít!"  a taky že jo! Jen se zipu dotkla, pohnul se a bez sebemenších problémů vyjel směrem vzhůru.
Ještě zašněrovat a je TO! SLÁVA!
V tu chvíli někdo z chodby zakřičel, že dorazili zbývající hosté, se kterými je třeba se patřičně přivítat a pokoj se vylidnil. 


  • Místností zavládlo naprosté ticho. Čas se zastavil a já slyšela jen tlukot svého srdce. Stála jsem sama v prázdném pokoji. Jen já a obrovské zrcadlo. Byl to nádherný moment, konečně jsem se v tento hektický den na pár minut zastavila. Podívala jsem se dlouze do zrcadla a v tu chvíli jsem si uvědomila: ,,Ty jo, já se fakticky vdávám!" :)  
A přesně v ten moment jsem si udělala první a jediné svatební selfie :))


  • Druhým opravdu silným momentem bylo, když se o pár minut později otevřeli dveře a v nich stál můj MUŽ. Stál tam, ani nedýchal, hleděl na mě, já na něj, nic neříkal, jenom se díval. Až, když se mu začala slza kutálet po tváři, přistoupil blíž, objal mě a do ucha mi zašeptal: ,,Bože, jsi nádherná!"


  • Třetí z momentů se odehrál po boku mého otce. Když se po celé louce se rozléhaly tyto úžasné tóny houslí a kytary a my jsme společně kráčeli dlouhou uličkou mezi slaměnými balíky, před zraky rodiny a přátel. Všichni se usmívali a Tomův pohled na mne byl opět nezapomenutelný. 


  • Dalším silným momentem pro mne bylo pronášení našich svatebních slibů. Tom mluvil pomalu a tiše, nechtěl, aby ho slyšeli všichni, jen já.. Říkal mi tolik krásných slov! Já svůj slib pojala trochu obsáhleji, měla jsem toho v tu chvíli na srdci prostě nějak moc.


  • Po obřadu přišlo jedno velké překvapení, které jsem si pro svatební hosty připravila já. Na svatbu své paní učitelky přijela zazpívat moje malá 9ti-letá žačka z Prahy. Ač jsem slyšela Haničku zpívat snad tisíckrát a to každý týden o hudební výchově, stejně jsem (jako všichni ostatní svatební hosté) měla husí kůži po celém těle a po tisící jsem si říkala, že tohle prostě není možné. 
     No, posuďte sami...


  •  První novomanželský tanec jsme také pojali jako překvapení. Pozvali jsme si kamarádku, která nám měla k našemu prvnímu tanci zazpívat. Bohužel dva dny před svatbou se nám omluvila, že nemůže dorazit. Mrzelo nás to, nechtěli jsme tančit na nějakou reprodukovanou hudbu. Avšak, nic jiného se takhle narychlo vymyslet nedalo. S DJ jsme si domluvili písničku a když přišel čas, vyrazili jsme na taneční parket. 
Byli jsme z počátku trochu zmateni. Na místě určenému k tanci visela na provázku obrovská bílá plachta. Proč? To jsme ani jeden netušili. Dívali jsme se na sebe nechápavým výrazem a čekali, co se bude dít. V tom vstoupili do tanečního prostoru naši dva kamarádi. Ahá, tady má asi někdo něco za lubem. 
Cvaknutí nůžek, plachta padající k zemi a jemné tóny vybrnkávané na kytaru. Stáli jsme tam v němém úžasu, kroutili hlavou, lapali po dechu a nemohli věřit vlastním očím a uším. Naproti nám stál ON: ON, zpěvák, kterého tolik milujeme, chodíme na jeho koncerty a často ho posloucháme i doma při sklence dobrého vína. Stál tam s kytarou, hrál a zpíval naši nejoblíbenější píseň.

NICELAND




Za horší kvalitu videa se omlouvám, bohužel nahráváno pouze mobilem. :(


  • Myslím, že foto z dalšího momentu překvapení ani nemusím komentovat. Naši skvělí přátelé a má sestra nám připravili animované promítání o nás dvou, doprovázené různými úkoly, které jsme museli plnit. :D Byla to neskutečná zábava, jak pro nás, tak pro ostatní. :) Prostě bezkonkurenční a nezapomenutelné. 

  • A do osmého momentu, na který nikdy nezapomenu bych zahrnula všechny momenty ze svatebních příprav. Ten nádherně strávený čas ve dvou, kdy jsme vybírali prstýnky, hudbu, svatební menu, navrhovali oznámení, vyráběli ze dřeva svatební program, směrové cedule, fotostěnu, vyřezávali pařez pod dort. Nebo třeba moment, kdy jsem poprvé uviděla naše snubní prstýnky, svatební dort, mojí kytici, sestřin candy bar a hlavně své družičky, to byly ty chvíle, které mi z paměti nikdy nevymizí. 







  • A posledním naprosto skvělým momentem bylo, když jsme konečně dostali fotky od fotografa. Bylo jich mnoho a byly krásné.
Pokud má někdo zájem vidět více fotek, napište mi! :) 


  • No, a teď si asi říkáte: ,,Kde je ten 10tý úžasný a nezapomenutelný moment?"
Tak tenhle moment prožívám od 22.8. 2015 každý den. 
Ráno se totiž soustavně probouzím s pocitem, že jsem si vzala toho nejlepšího chlapa na světě. :)


You Might Also Like

1 komentářů

  1. "jsi nádherná" - přesně tak! No a vše kolem také.

    Dojemné a krásné!

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe