Podzimní výlety (Autumn trips)

23:32


Míváte taky občas takový den, že byste se nejraději zachumlali do peřin a vůbec nevystrčili hlavu? Jste naštvaní na celý svět, nechce se Vám mluvit, smát, nechce se Vám nic..?
Den? Zdá se mi, že mám takový už minimálně týden. 
Já, naprosto klidný, flegmatický, optimistický člověk, který nic moc neřeší a z ničeho si nedělá velkou hlavu -  tak tenhle člověk má momentálně tak trochu splín a trápení. 
A proč? Znáte tu větu: ,,Nejhorší srážka v životě - je srážka s blbcem.,, ?

Člověk tomu neuvěří, dokud toho opravdového blba sám nepotká. A věřte mi, není nic horšího. Ta strašlivá bezmoc.
Našla jsem jednu nádhernou větu od Jana Wericha, která to krásně vystihuje: 
,,Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem."
A ještě jedna moc pěkná:
,,Nikdy se nehádej s blbcem, protože tě stáhne na svoji úroveň a porazí tě zkušenostmi."
Ale co, blbec blbcem zůstane. A moje vrásky si v žádném případě nezaslouží! A tak jsem si dnes řekla DOST! Ponořím se zpět do vánoční atmosféry, budu si užívat každý den naplno tak, jako doposud a ono to nějak dopadne. .) Nenechám si přece zkazit předvánoční dny! :)
Prohlížím si u šálku čaje podzimní fotky a rozhodla jsem se, že se s Vámi také podělím o nějaké zážitky a výlety z podzimních měsíců, od doby, kdy jsme se vrátili z Německa zpět do ČR. 
......................................................
Krásy rodného města jsou prostě jedinečné. Během podzimu jsme podnikli mnoho procházek po okolí našich rodných měst. A v tomto barevném čase to opravdu stálo za to! 





Během jedné z procházek nám to nedalo a navštívili jsme nedávno otevřenou ,,bagetérii,,. :) A na sluníčku, které mělo překvapivě i v tuto roční dobu poměrně sílu, jsme si pochutnali na bagetách s čerstvým uzeným lososem, domácí lučinou, šunkou a sýrem.



Také jsme podnikli výlety do různých jihočeských měst.
Jednu slunečnou sobotu jsme strávili v Písku. 
Město je to hezké, byla jsem tam už mnohokrát, ale musím říct, že v sobotu dost mrtvé. Najít v době oběda nějakou hezky vypadající restauraci, kde by stejně hezky vypadalo i menu na jídelním lístku, byl nadlidský úkol. Nakonec jsme skončili ,,na stojáka,, na mostě s trojúhelníčkem pizzy v ruce a kochali jsme se pohledem na sochy z písku. Rychlé občerstvení nás sice zachránilo od hladu, ale večer jsme si to samozřejmě dostatečně vynahradili!






Další víkendový den jsme věnovali prohlídce malého městečka Zlatá Koruna, kde se Tomovi podařilo vytrousit z kapsy nemalý obnos, takže výlet to byl poměrně dost drahý! :)



 Také nesměla chybět návštěva Českého Krumlova. Přeci jen, už jsme tam od srpna nebyli a stýskalo se nám po té nejlepší kávě pod sluncem! A ty jejich domácí dezerty.. Achh..
Egon Schiele Café - rodinná kavárna s příjemnou atmosférou - opravdu doporučuji! :)


V jednom z chladnějších víkendů jsme si udělali výlet na Dívčí Kámen. Ráno byla velká zima a tak jsme se dlouho rozmýšleli, zda vůbec vyrazíme. Ovšem, když jsme dorazili na místo a vylezli z auta, vylezlo také sluníčko, které nám svými paprsky zpříjemňovalo celé odpoledne.


Na programu byly i gurmánské zážitky! 
V polovině října jsme zavítali na husobraní v Praze na Náplavce.
Tím jsme zahájili naši husí, kachní, krutí a krocaní sezónu. 
více zde: Husobraní


Jedním z úžasných a tak trochu gurmánských zážitků byl i letošní Halloween.
více zde: Halloween




A jakýpak by to byl svátek Svatého Martina bez Svatomartinské husy. ;)


Týden na to nás čekalo menší překvapení v podobě drůbeže i doma, když nám v sobotu jedna maminka nachystala husu a druhá v neděli kachnu. Při dojídání posledního sousta u nedělního oběda, mi začínalo pomalu připadat, že snad už musím začít i létat. Naštěstí jsem za říjen a listopad spořádala tolik knedlíků, že by mě má váha zase hezky rychle stáhla dolů k zemi. :D

No a finální díkůvzdání ? To se snad ani nedá nazvat jinak, než obžerství!!
Krocan, nádivka opečené brambory, batátové hranolky, bramborová kaše, zelené fazolky, růžičkové kapusty, špenátový dip se sýrem, dýňový koláč, koláč s pekanovými ořechy, jablečný koláč.
No prostě všeho moc!






Nesmím opomenout ani rybí hody. Tahle rybka byla za mne TOP!


 Ale abychom nemluvili jenom o jídle. Vydali jsme se samozřejmě také za sportem!! Teda, já ne :D
Tom se zúčastnil Maratonského běhu v Budapešti! Strávili jsme tam celý víkend, takže jsme spojili příjemné s užitečným a měli jsme čas prohlédnout si i město, které mě velmi mile překvapilo. Umístění mého muže mne pak překvapilo ještě mnohem více. :)
Více zde: Maraton



Tom ještě v říjnu a listopadu procestoval pracovně kus USA, ale jelikož mě nechal trčet v Praze, ani se o tomto ,,výletu,, nebudu zmiňovat. :/ :D



 Snad Vás chvilkové vejletění s námi bavilo. :)

O víkendu nás čekají Drážďany. Tak už se moc těším. ;)


Více na:







You Might Also Like

1 komentářů

  1. Je, tenhle krasny clanek mi unikl a to by byla velka skoda. Tolik krasnych zazitku!

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe