ROK 2015

13:28



Silvestrovské ráno.. Ležím v posteli, naprosto vyčerpaná a jsem ráda, že nemusím zvedat ruce výš, než je klávesnice u počítače. Rychlorekonstrukce bytu je zdárně za námi. Byly to 4 dny, plné vypětí, stresu, špíny, rámusu a dřiny. Jsem ráda, že to máme za sebou! :)

Když jsme se včera v noci vraceli z Prahy domů (do jižních Čech), říkali jsme si v autě s manželem, jak ten rok 2015 strašně rychle utekl. A jaký pro nás oba vlastně byl.? Byl neskutečný! Za celý svůj život jsme nezažili tolik, co za tento rok! 
Rok 2015 byl plný zvratů, nových zkušeností, cestování, obrovských zlomových rozhodnutí, ale i plný štěstí, lásky a porozumění. Za mě jednoznačně nejkrásnější rok v mém životě!

Loňské Vánoce i Silvestr byli vcelku klidné.
A 1.1. 2015 mě už čekal přesun do Německa za Tomem. Pro mě velká změna, ale i mnoho nových zkušeností, poznatků o tom, jak se žije v jiné zemi a také částečné překonání jazykové bariéry, i když je pro mne angličtina stále velký boj s větrnými mlýny!

LEDEN a ÚNOR 

měsíce plné cestování. Využili jsme toho, že žijeme v Německu, jezdili jsme lyžovat, navštívili jsme spoustu okolních měst a zajímavých míst (Beilstein, Heilbron, Ludwigsburg, Lichtenberg, Grossbotwar, Marbach, Backnang, Stuttgart a mnoho dalších), vyrazili jsme také na výlet do Rakouska do města Spital and der Drau, kde jsme podnikali výlety kolem jezera - Millstatter See.

Fellhorn - Oberstdorf 


Stuttgart 

 Mercedes Benz museum in Stuttgart

Heilbron

Marbach a Backnang

die Burg Lichtenberg


cukrárna, do které jsem se zamilovala :) 

vinice a naše malé městečko

Millstatter See (Rakousko)


BŘEZEN

byl ve znamení jednoho poněkud delšího výletu s názvem - FLORIDA. :) Byl to překrásný měsíc. Procestovali jsme snad vše. Chystám se někdy o téhle naší výpravě napsat článek, pokud by Vás to zajímalo - o veselé historky nebyla nouze. :)
V závěru naší cesty jsme zvládli ještě navštívit New York. :)











 NEW YORK





 

DUBEN

byl pro mne velmi významným měsícem, jelikož mě můj muž požádal o ruku. :) Bylo to na pražském Vyšehradě, na našem oblíbeném místě. :) A to přesně tady! :)


Velikonoce jsem strávila s přáteli a mým snoubencem na jižní Moravě. Byl to skvělý víkend plný smíchu, vína a dobrého jídla. :)


KVĚTEN a ČERVEN 

se také nesl v duchu cestování. Tentokrát jsme cestovali po Rakousku, Francii, Švýcarsku a Lucembursku. 
V červnu nás také v Německu navštívili rodiče, takže i s nimi jsme navštívili několik hezkých měst a míst v okolí (Stuttgart, Ludwigsburg).

Strasbourg (France)

Nancy (France)




Metz (France)


Luxembourg (Lucembursko)

Konstanz (Kostnice)

Curych (Švýcarsko)
 

Meersburg (Bodamské jezero)

Memmingem


Friedrichshafen (Bodamské jezero)

 Lindau (Bodamské jezero)

Na konci června jsme pozvali Tomovo kolegy z Německa a Rakouska do Prahy. Česká Republika je pro ně prostě ,,Východ,, tak jsme jim chtěli dokázat, že se mýlí, a že Čechy jsou krásná a vyspělá země! A to se nám, myslím, podařilo. Všichni byli nadšeni. :) My jsme si užili víkend v pražském hotelu a procestovali Prahu s průvodkyní jako správní turisti. Byla to zábava. :)


ČERVENEC

První týden v červenci jsem strávila v Brně na intenzivním kurzu angličtiny. 
Ač už jsem v Brně byla, zjevně jsem si to moc nepamatovala, jelikož jsem z něj nyní byla naprosto uchvácena. Nádherné město, kde jsem poznala skvělé lidi. 
A hlavně tu nejúžasnější kavárnu: Fresh Fanatic Bistro, kde jsem trávila každičký den.


 Druhý týden v červenci odjeli rodiče na dovolenou, tak jsme se se sestrou ujali tajné rekonstrukce jejich kuchyně a jídelny. Týden utekl jako voda. A v závěru jsme na sebe byly opravdu pyšné. Vymalovaly jsme, položily lino, linku potáhly tapetou a vše doladily decentními doplňky. Rodiče byli po návratu nadšeni.
Fotky uvidíte brzy, až budu psát článek o mých uskutečněných předělávkách bytů.:)
Po zbytek července už probíhali přípravy na svatbu.
Byl to krásný čas, na který ráda vzpomínám. Všechno to vymýšlení a zařizování kolem svatby mě moc bavilo. Užívala jsem si to. :) 

SRPEN

A je to tady. Svatební den - 22.8.2015
Nejkrásnější den v mém životě! :)
Vím, že jsem slibovala články ze svatebních příprav, omlouvám se, poslední dobou je nějak málo času. Ale opravdu slibuji, že budou! Od ledna bude trochu volněji, tak snad se mi podaří vše sepsat. :)
Nechám Vás tedy dnes nahlédnout, alespoň částečně do našeho svatebního dne. :)












 ZÁŘÍ

Na začátku září jsme se dozvěděli, že se naše stěhování do USA zase posouvá. Víza jsou prostě nevyzpytatelná. Odjeli jsme na líbánky po jižní Itálii a Provence, ze kterých jsem napsala několik článků. K přečtení jsou zde: 


Načež jsem dostala nabídku, zda bych se nechtěla vrátit do Prahy do práce. Stála jsem na rozcestí. Zda se vrátit na nějaký čas do Prahy a dělat práci, která mě baví nebo zůstat s manželem v Německu. Rozhodli jsme se tedy, že se vrátím zpět do Prahy a s Tomem se budeme vídat, jak jen to bude možné. Vše jsme si namalovali poměrně růžově, avšak realita byla dost jiná. Komplikace s novým bytem a s mým dosavadním přechodným bydlením v Praze jsme ale nakonec ustáli a po 3 a půl měsících můžeme říct, že je vše tak, jak jsme si to namalovali. :) 

ŘÍJEN a LISTOPAD

Na podzim jsme s cestováním také nezaháleli.
Cestovali jsme hlavně po jižních Čechách. Podzimní čas milujeme, takže jsme se snažili být, co nejvíce venku a to se nám myslím podařilo. :) 
Byli jsme v Písku, Zlaté Koruně, Českém Krumlově, ale také na Husobraní v Praze nebo na maratonu v Budapešti. 
Jelikož se k podzimu váže i naše každoroční tradice Halloweena a Díkůvzdání, trávili jsme spoustu víkendů také doma s přáteli a s rodinou. 
Článek a fotky z podzimního vejletění najdete zde:

PROSINEC

Vánoční a adventní čas letos nebyl tak klidný, jako ten loňský. 
Ale i tak byl krásný. :) 
Udělali jsme si výlet do adventních Drážďan, do Českých Budějovic na adventní trhy a také jsme si užili vánoční Prahu. :)


Vůbec nevím, čím jsem si zasloužila tolik nádherných vánočních dárků. 
Ale, co vím je, že letošní březen, stejně jako ten minulý, budu také trávit daleko za hranicemi ČR. :)

Na nový rok 2016 už se tedy moc těším. Vím, že bude stejně jako ten letošní, plný cestování, ale hlavně obrovských změn a životních kroků, zkušeností, poznávání kultur jiných států a dalšího stěhování. :) 

A mé novoroční předsevzetí? 
Být šťastná, jako jsem teď. :)


Užijte si dnešní Silvestrovský večer!! :) A přeji Vám vše nejlepší do nového roku! :)


Více na:

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Vše nejlepší v novém roce a hlavně hodně zdraví přeji!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji! :) I Vám a celé rodině přeji do nového roku vše nejlepší a hlavně zdraví!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tys s těmi fotkami nešetřila! Tolik hezkých fotek, nádherné shrnutí celého roku!
    Ps. Dodatečně přeju Vše nejlepší v novém roce! :)
    www.catherineribbon.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář :) Také přeji v novém roce jen to nej! Ať se vše daří podle tvých představ!
      Když už mám tolik fotek, nebudu si je přece nechávat jenom pro sebe. :) To by byla škoda ;)

      Vymazat
  4. Tyjo, taky bych chtěla být skoro každý měsíc někde v zahraničí :D Heh, snad se mi to jednou splní. :) Moc hezké fotky a příjemný a hezký článek. Docela ti závidím, že si toho tolik objela :) A samozřejmě ti přeji všechno nejlepší a plno zážitků v tomto roce! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite splni :) Ja tak nejak doufam, ze se nam toho letos podari procestovat jeste vic. Take ti preji vse nej do noveho roku, at ti vse vychazi podle predstav :) A hlavne, at se zadari s tim cestovanim :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe