Inspirace - svatební foto novomanželů ( Inspiration - wedding photos)

14:02

Přeji Vám krásné slunečné pondělí. Tady v Německu bohužel moc slunečné není, je spíše pod mrakem, ale věřím, že se to do odpoledne změní a budeme mít krásně jako Vy v ČR. :)

Počasí má spojitost i se svatebními fotkami novomanželů, které Vám sem dnes budu dávat. Uvědomila jsem si to všechno až minulý týden, kdy se mě sestřenka (která má mimochodem za sebou  jako host asi miliardu svateb :D) ptala na mou svatbu, která nás čeká za 2 týdny.
Otázka, kdo Vám bude dělat doprovod při svatebních fotkách, mě dost šokovala. Co? ? Koukala jsem na ní jako puk. Jaký doprovod? ptám se. No, kdo Vám bude nosit clonu, deštník, pudřenku, lesk na rty, upravovat šaty a tak, máš na to nějaké lidi? A znovu mé: Co?? :D  Jakou clonu, jakej deštník?

V tu  chvíli mi došlo, že počasí v den svatby nehraje roli jenom v tom, jestli ze všech přítomných po 10 minutách na obřadu leje pot, ženám stéká make-up a odkrývá jejich pravou tvář, která konkrétně v tento den, neměla být v žádném případě nikým spatřena, pánům se tvoří nevábně vonící koláče v podpaží, někdy končící až v pase, hodiny vázané kravaty se rázem mění v rozhalenky. Nebo jsou naopak všichni zmoklí jak slepice protože se čirou náhodou na čistém nebi vytvořil jeden černý mrak, který se usídlil přímo nad místem, kde právě probíhá svatba. Ženy jsou vzteklé, protože účes, který trval hodiny a daly za něj skoro vosumset, aby byly za hvězdy, je totálně zničený. Z jejich obličejů stéká mix řasenky, stínů a makeupu a vypadají, jak z hororového filmu. Jejich podpatky se boří hlouběji a hlouběji do mazlavé hlíny, která vodu jenom hltá, po těch úporných vedrech, které vydržely celé léto a skončily asi 10 minut před obřadem. Proto si také nikdo nebral deštník, že? Proč taky. Vždyť jsou pořád hice, tak jakejpak déšť. Nevím, zda je větší skandál, když leje až do večera, nebo když mrak hned po obřadu zase hezky odpluje a začnou ta úporná vedra. Takže ženy i muži jsou naštvaní dvojnásob, protože je potkají oba katastrofické scénáře naráz. Boty od bahna, koláče do pasu, zničené účesy, roztékající se obličej. A ještě hůř?? Déšť a zima. To je asi největší zlo. Teda alespoň pro mne. Zima je fajn, ale s lyžema na nohou a ve 3000 metrech nad mořem. Jinak takovou tu zimu, jak se říká ,,na podzimní bundičku,, moc nemusím.

Takže prosím, buďme všichni v náš svatební den optimističtí a ani jeden z těchto katastrofických scénářů si nezkoušejme vůůbec představovat !!

Před rokem to byla má první svatba, na které jsem byla a na tyto katastrofické scénáře jsem ani nepomyslela. :) Vůbec mě nenapadlo, že svatba venku je vlastně taková sázka do loterie. Asi jsem moc velký optimista. (I když o pár řádku výše se Vám to může zdát jako pravý opak. :D)

My totiž máme také svatbu venku. :D A nemáme tam žádné ,,vevnitř" pro případ nouze. Takže prostě 22.8.2015, bude 22 stupňů, hezky pod mrakem, příjemně. Je Vám to všem dost jasné, ano? :)

A teď proč to tady celé píšu. V Evičky a Honzíka svatební den koncem června bylo teplo, ale pod mrakem, takže nejen nevěsta, ženich a všichni hosté si mohli oddychnout, ale i fotograf to měl o dost jednodušší. :) Nikdo nemusel běhat s clonou, deštníkem, fotograf hledat správné nasvícení a pozice sluníčka. Počasí bylo prostě ideální. Já se teda přiznám, že jsem na obřadu trošku klepala kosu a drkotala zubama tak, že mě i svědek musel napomínat, ať jsem trochu tišeji, že ruším obřad. Bohužel, zuby neovládneš. :D Bylo to asi spíš tou nervozitou, abych jim to tam všecko správně podepsala. Ostatním prý zima nebyla. Tak jsem asi divná. Vzhledem k tomu, jak jsem se třásla zimou, můj podpis třesoucí se rukou na úředním listě vypadal spíš, jak kdyby to podepisovalo pětileté dítě, ale tak novou občanku jim dali, tak je to manželství asi platné i s mojí kostrbatou vlnkou. :D
Dost bylo řečí. Pojďme mrknout, jaké krásné fotky se dají vymyslet, když si pro svatbu vyberete hezké místo, obklopené úžasnou přírodou. :)


                                      
















A to je pro dnešek vše :) 
Doufám, že se Vám fotky líbí. :) 
Na zítřek mám v zásobě ještě další fotky novomanželů a foto z aktivit, které pro novomanžele připravili svědci. ;)

Sledujte:

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe