Piknik :) (Picnic)

16:39



Máte rádi piknik?

My ano, moc. :)
Milujeme piknik, milujeme jídlo!!
To je vlastně asi jasné, kdybychom nemilovali jídlo, těžko bychom milovali piknik. :)
Jídlo máme rádi především zdravé. Snažíme se jíst zdravě, nakupujeme zdravě, já vařím zdravě, hledáme zdravé recepty, suroviny.
Nejlepší a nejzdravější potraviny jsou samozřejmě ty, které si člověk sám s láskou vypěstuje, vychová, vyrobí. :) Ovšem, ne každý má tu příležitost. Tak třeba, bydlíte v paneláku uprostřed sídliště. Panečku to se to pěstuje, co? :D No dobře, pár rajčat a bylinek na balkon narvu, ale kde se mi bude pnout okurka, kam zasadím jabloň a kde vytvořím záhon jahod? Toť otázka.
My máme tu výhodu, že naši rodičové mají domy a zahrady (my také jednou budeme mít dům a zahradu, až se přestaneme stále dokolečka stěhovat :D). Takhle si člověk zasadí jen blbou bazalku do květináče, týden ji zalévá, sleduje, jestli už se něco zeleného čirou náhodou neklube ze země a když konečně přijde ten okamžik a vyroste první lísteček, vzápětí se dozvídá, kam že se to na 5 týdnů zase odjíždí. :D A za 5 týdnů po návratů můžete proces opět zopakovat. :) A jednou se možná dočkáte a na ty rajčata s mozzarelou si ten lísteček bazalky fakt dáte. :)

Ale zpět k rodičům a jejich zahradničení. Přijedeme si takhle na víkend domů, v neděli se loučíme, máváme z okýnka našeho vozu, zadní sedačky jsou plné zavazadel, jelikož velkou část našeho kufru tvoří - jahody, maliny, ostružiny, borůvky, jablka, třešně, mrkev, hrášek, okurky, rajčata, kedlubny, prostě to, co vyrostlo během té doby, co jsme nebyli doma. :) A když máte ještě babičku, která má slepice a králíky. Tetu, co chová kachny a druhou tetu, co má velkochov kuřat. Je to vůbec nejlepší. Za oknem se Vám tedy občas vyskytne i plato vajec a v chladící tašce nejlépe celé kuře. :D
Neříkám, že to není příjemné. Člověk ušetří a zároveň ví, že je vše kvalitní, zdravé a jak se říká ,, bez éček,,. :)
No, stačí.. zdravé ho už bylo až dost. O tom zase jindy. :)
Co takhle sladké? :) Máte rádi sladké? :)
Já se přiznám, mám. :) Má drahá sestra v sobě totiž před několika lety objevila vášeň k pečení. Za těch pár let, co se tomu věnuje, jsme ještě neochutnali nic, co by chutnalo stejně. Stále chodí s nějakými novinkami. Koláče, dortíky, muffiny, cupcakes a mnoho dalšího. Však uvidíte, zanedlouho budu vkládat fotky jejího zdařilého pečení na naši svatbu. :)
Tím vším jsem chtěla říct, že když už to má sestra upeče, tak samozřejmě potřebuje nějakou zpětnou vazbu a kdo jiný to může posoudit lépe, než její rodina, že? :)
Já to prostě ochutnat musím!! Už kvůli ní. :) Uznávám, že ochutnat znamená třeba si kousnout, ne sežrat půl nohy štrůdlu nebo 3 cupcakes. :D Ale, když ono je to tááák dobrý. :) Jasně, že se pak týden v Německu zase trápím na rajčatech a mozzarele, aby mi ty cupcakes hned někde na břiše nevyskákaly. :D
Miluji sladké. Tedy, ne sušenky, tyčinky, čokolády, bonbony, zákusky a cokoli s krémem nebo šlehačkou. To ne..  Mám ráda jen takové lehké dezerty, vláčné buchty, cokoli s oříšky... mmmm.. mńam. :)
Sestřin nejoblíbenější obchod na nákup potravin je Mark and Spencer, takže si ty dobroty určitě umíte představit.

Ale krom sladkého a zdravého zbožňuji ještě mnoho dalšího:
- rajskou omáčku s knedlíkem od mé maminky
- čerstvý preclík z místní německé pekárny
- kozí sýr, gorgonzolu, mozzarelu, rajčata, pesto
- olivy s mandlemi, sušenou šunku,
- řecký bílý jogurt, mandle, burákové máslo
- meloun
- růžové víno, ledovou kávu

Něco si dopřávám opravdu výjimečně, něco každý den. :) Ale o tom si povíme zase jindy :)
Ale proč to tu všechno píši a co to má společného s piknikem?




Co si představíte pod pojmem piknik? :)
Já si představím:
- nějaké nádherné místo (louku, les, pláž)
- kostkovanou deku
- piknikový koš
- hromadu dobrého jídla
- a někoho s kým je Vám dobře :)







Má sestra dostala od Ježíška tento piknikový koš:


No nebudeme dlouho polemizovat a všichni uznáme, že je naprosto dokonalý!!!
Vzhledem k tomu, jak s Tomem milujeme piknik, jsme samozřejmě hned měli jasno:
TEN MUSÍME MÍT!!! Vždyť ho nutně potřebujeme přeci!
Ovšem následně jsme zjistili termín našeho stěhování do USA a usoudili jsme, že bychom tento skvost nestihly využít tak, jak by si zasloužil. Takže bohužel. :(
Před pár dny však vyšla najevo nová skutečnost, že stěhování se o několik měsíců odkládá.  Hmm.. Nevadí no.. Vždyť je nám tu dobře. :) Samozřejmě krom této situace, kterou nyní řešíme, důležitých rozhodnutí a životních kroků, stále zůstává ve vzduchu otázka: Proč nemáme ten piknikový koš?:D

Včera odpoledne jsem pro Vás i pro sebe sbírala inspiraci svatebních fotografií na webu a na skype mi vyskočila zpráva: ,,Přijedu až tak za hodinu zlatíčko cca v 6, řeším něco důležitého v práci.,, Já zabraná do brouzdání po internetu, jelikož jsem zrovna objevila naprosto unikátní fotku, jsem odepsala: ,,klidně v 8 :) Pracuj, jak potřebuješ.,,
Přijel v 18:00 přesně a koukněte, co mi přivezl. :)
Krásnou kytici :) ÁÁ piknikový koš :))) dokonce takový, aby ladil s barvou květiny. :)
Ale hlavně.. toho jídla. :) mého oblíbeného jídla :)


Ano, není to ten koš, který jsme si přáli, ale prý za tu hodinu od 5ti do 6ti sjezdil celé Badensko Wurttembersko, aby alespoň nějaký sehnal. :) A tak jsme šli na piknik. :)


Sledujte:

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Krásný článek! Hned bych vyrazila na piknik a raději s tím lehčím košem. Ten je praktičtější. No hlavně ať je plný těch dobrot.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek. Já mám piknik spojený s rodinnou pohodou a dobrým jídlem. U nás není piknik tedy nějak častý, ale když je tak si ho užíváme. Naposledy mi připravil piknik můj manžel k 8letému výročí. Bylo tam kupa jídla a bylo to na kopci, kde je krásný výhled na okolí. Navíc jsme zde strávili dva dny. Spojil to totiž i s přespáním v novém stanu z https://www.naturehikecz.cz/ ,který můžeme jen doporučit. Takže pikniky u mě probouzí jen ty nejhezčí pocity.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe